Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Το ποτό προκαλεί μέθεξη σε ανθρώπους που έχουν καλή διάθεση. Αντιθέτως, πνίγει τους ανθρώπους που έχουν κακή διάθεση και βρίσκουν στο ποτό μια διέξοδο για να απαλλαγούν από τα προβλήματά τους. Ένας άνθρωπος που είναι στουπί στο μεθύσι είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος να οδηγήσει.Πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου μπορεί να αποκοιμηθεί, να ανάψει αλάρμ στο αντίθετο ρεύμα, να κινηθεί σε μονόδρομο, να μην σταματάει στο σινιάλο του αυτοκινήτου που κινείται κανονικά, να συνεχίζει να πατάει γκάζι δίνοντας την αίσθηση ότι θέλει να συγκρουστεί και πιθανόν να αυτοκτονήσει. Αν δεν σκοτώνει κάποιον ανυποψίαστο και την γλιτώνει με υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, οφείλεται καθαρά στην Τύχη!

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, ζει επικίνδυνα για τον εαυτό του αλλά και για τους άλλους. Βγαίνοντας από το αυτοκίνητο με μεγάλη προσπάθεια , μπορεί να βρίζει και να ασχημονεί προς τον κόσμο που τον αποδοκιμάζει και είναι έτοιμος να τον λιντσάρει. Αν διερωτάται και αν νιώθει ότι δεν έκανε κάτι άσχημο, είναι επειδή δεν έχει συναίσθηση όλων αυτών που έχει διαπράξει.Ο αστυνομικός που προσπαθεί να συνεννοηθεί με τον μεθυσμένο οδηγό του αυτοκινήτου, βλέποντας την ομαδική αποδοκιμασία και την χλεύη των παρευρισκομένων, ζητάει ευγενικά να αποχωρήσουν.《Γίνατε όλοι δικαστές》, λέει και παίρνει παράμερα τον μεθυσμένο οδηγό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου