Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Έβλεπα πιο μπροστά στην τηλεόραση  κάποιον κύριο να έχει κληθεί από τον παρουσιαστή της εκπομπής να μιλήσει για το κλίμα που επικρατεί  στο αχανές Παρίσι μετά το μακελειό. Ο προσκεκλημένος δεν ήταν αυτοπροσώπως στο στούντιο αλλά μας μιλούσε από το μακρινό Παρίσι με την 《βοήθεια της τεχνολογίας》(αγαπημένη έκφραση των παρουσιαστών). Ο συγκεκριμένος Έλληνας ,λοιπόν,  μας ενημέρωσε ότι αυτήν την περίοδο έχει εκπτώσεις και η κίνηση του κόσμου στα εμπορικά μαγαζιά είναι αυξημένη. Τώρα, λέει, υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία στους καταναλωτές που ενδεχομένως ,λέω εγώ, φτάσει και στα όρια των πανικόβλητων αντιδράσεων.

 Μετά από το μακελειό με την εικοσάδα των νεκρών μαθαίνουμε για το 《μουδιασμένο καταναλωτικό κοινό》 που μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή σε καθεστώς ομηρίας. Επίσης, προλαβαίνετε να επισκεφτείτε το Παρίσι και να κάνετε τα ψώνια σας μισοτιμής. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου