Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ;(2)

Θα μπορούσαμε να το καταλάβουμε εάν είχε προηγηθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ.Τότε, οι επιβάτες που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο μαζικής μεταφοράς θα ένιωθαν φοβισμένοι και ανασφαλείς και τα μέτρα ασφαλείας θα αυξάνονταν προληπτικά  έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και η ζωή να συνεχίσει τους κανονικούς της ρυθμούς. Τίποτα από τα παραπάνω δεν συμβαίνει. Κλεφτρόνια που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον συνωστισμό, ναρκομανείς που ζουν στον κόσμο τους, επιβάτες που λογομαχούν "δια ασήμαντον αφορμήν", κουτραδόροι που θέλουν να βγάλουν τις διαδρομές στο τζάμπα είναι μερικά από τα πρόσωπα που "διαταράσσουν" τη ζωή εντός των λεωφορείων. Διαβάζω και έχω δει ότι στα λεωφορεία υπάρχουν σεκιουριτάδες που επεμβαίνουν όταν κάποιοι αρχίζουν να γίνονται ενοχλητικοί. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ κρίνει πως έτσι θα εξασφαλίσει την τάξη και την ηρεμία των επιβατών αλλά και των οδηγών που περνούν αρκετές ώρες της ημέρας στο τιμόνι μπροστά. Επίσης, μέσα στα λεωφορεία ακούγεται ένα ηχητικό μήνυμα που προτρέπει τους επιβάτες να ακυρώσουν τα εισιτήρια τους ειδάλλως "πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι". Το μήνυμα που ακούγεται έχει ως εξής:"
Παρακαλούμε να ακυρώσετε τα εισιτήριά σας. Πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι" 
Την παράκληση για την ακύρωση των εισιτηρίων την καταλαβαίνω. Η ένστασή μου έχει να κάνει με το δεύτερο μέρος του μηνύματος που νομίζω πως ακούγεται απειλητικό και είναι, λες,  βγαλμένο από ιστορίες που πρωταγωνιστούν διώκτες και διωκόμενοι. 
Ας μην μεταδίδουμε έτσι ασυλλόγιστα το αίσθημα τρομολαγνείας σε όλους αυτούς που επιλέγουν τα λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου