Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ... ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Μια  γυναίκα συγγραφέας εδώ στην Ελλάδα λέει πως πάντα βρισκεται σε ετοιμότητα για την λήψη ενός γράμματος-μηνύματος. Δεν διευκρινίζει τον αποστολέα αλλά ούτε και το μέσο που θα χρησιμοποιηθεί για την αποστολή αυτού του γράμματος. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον και κρατά σε επαγρύπνηση την συγγραφέα είναι ,σίγουρα, το περιεχόμενο.
Όσο αόρατος παραμένει ο αποστολέας τόσο περισσότερο εξάπτει την φαντασία μας. Ένας αποστολέας που ξεφυτρώνει από το πουθενά και στέλνει ένα ουσιαστικό μήνυμα είναι η καλύτερη ανταμοιβή ενός καταξιωμένου συγγραφέα. Όπως θα έλεγε και ο Πάνος θεοδωρίδης "μια πετυχημένη ατάκα παρατείνει τη ζωή μας"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου