Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ Η ΠΡΑΞΗ!

Διαβάζω στο άρθρο της Βάλιας Δημητρακοπούλου (Καθημερινή, 30/3/2014) για τον φωτογράφο  Ενρί Καρτιέ Μπρεσόν και για το μεγάλο του πάθος τη ζωγραφική. Όταν ήταν μικρό παιδί, ο φωτογράφος ζωγράφιζε ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, τις Πέμπτες και τις  Κυριακές. Τις υπόλοιπες ημέρες ονειρευόταν ότι ζωγράφιζε.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, σκέφτηκα ότι το πάθος έχει ανάγκη από τις πράξεις αλλά και τα όνειρα που συνοδεύουν αυτές τις πράξεις. Μια πράξη παραμένει κενή, όταν δεν έχουμε χρόνο να στοχαστούμε, να ονειροπολήσουμε και να ανασυνθέσουμε το ακριβές της περιεχόμενο.

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να παστώνουμε τον Χρόνο με πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου