Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ!

Στα χρόνια της υλικής ευδαιμονίας η Αλαζονεία είχε προσδώσει στους ανθρώπους ένα συγκεκριμένο ύφος αλλά και μια ορισμένη κίνηση.Στην Φυσική,  η ιδιότητα των σωμάτων να αντιδρούν σε οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης ονομάζεται Αδράνεια.

Ας πούμε ότι η φτώχεια και η οικονομική κρίση υπήρξαν εκείνες οι δυνάμεις που ανεκοψαν την κίνηση αλλά δεν την σταμάτησαν. Στις μέρες που ζούμε, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που συμπεριφέρονται με υπεροπτικό τρόπο ένεκα του νόμου της αδράνειας. Για αυτούς, είναι θέμα χρόνου να βιώσουν το απόλυτο στραπάτσο και την απόλυτη ακινησία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου