Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

《ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ》

Εδώ και χρόνια η τεχνολογία αναζητά τρόπους για να ικανοποιεί την ματαιοδοξία των ανθρώπων. Έβλεπα πιο μπροστά ένα διαφημιστικό μήνυμα που παροτρύνει τις γυναίκες να φορέσουν ένα ρούχο που θα ανορθώνει τους γλουτούς, θα καλύπτει τα παχάκια της μέσης και θα εξαλείφει την κυτταρίτιδα. Οι γυναίκες που θα το φοράνε, θα νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση χάρη στο βλέμμα των ανδρών που θα τις κοιτούν με θαυμασμό.

Ανάλογες διαφημίσεις πιστοποιούν ότι όλα παίζονται στο επίπεδο των εντυπώσεων. Με διάφορα τρυκ κερδίζουμε τις εντυπώσεις και αδιαφορούμε αν αυτές είναι πλαστές και ψεύτικες. Άραγε πόσο ικανοποιημένοι νιώθουμε όταν προσφέρουμε μια ψεύτικη εικόνα στο περιβάλλον μας; Μήπως πάντα θέλουμε να δείχνουμε  κάποιοι άλλοι από αυτό που είμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου