Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

-Τώρα στις γιορτινές μέρες, 《ελάτε να κάνετε κανένα μεροκάματο》

-Κανείς δεν σε προειδοποιεί όταν είναι να πεθάνεις

-Οι αισθήσεις και το ένστικτο πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση

-Όταν κινδυνεύεις να χάσεις τη ζωή σου, πρέπει να συνεκτιμάς όλους τους παράγοντες και να επιλέγεις την καλύτερη δυνατή λύση.Όχι για να χάσεις τη ζωή σου αλλά για να την κερδίσεις.

-Η ψυχραιμία είναι περισσότερο χρόνος και λιγότερο συναισθηματική κατάσταση. Με την ψυχραιμία εξοικονομείς χρόνο για να μπορέσεις να αποφασίσεις την καλύτερη λύση

-Σε καταστάσεις μεγάλου πανικού όλοι θέλουν να σωθούν πρώτοι και την ίδια στιγμή.

-Σε περιπτώσεις όπου απειλείται η ζωή των ανθρώπων δεν ισχύει πάντα ότι διαφεύγουν πρώτα τα γυναικόπαιδα

-Ο σώζων εαυτόν σωθήτω και ο καθένας βασίζεται στις δικές του δυνάμεις

-Μπορείς να διευκολύνεις τη σωτηρία και διαφυγή των άλλων αλλά να χάσεις  εσύ ο ίδιος τη ζωή σου. Σαν εκείνη την αντίληψη που λέει ότι μπορείς να δίνεις τις καλύτερες συμβουλές στους άλλους και τις χειρότερες να τις κρατάς για τον εαυτό σου.

-Είναι φρικτό να νιώθεις ότι σε εγκαταλείπουν οι άλλοι.Ακόμη πιο φρικτό είναι να νιώθεις ότι σε εγκαταλείπουν οι δικές σου δυνάμεις.

-Μπορείς να βρίσκεσαι δίπλα από το σημείο της τραγωδίας και εκ του ασφαλούς να παραπονιέσαι για ποταπά ζητήματα(π.χ. έλλειψη κρουασάν με γέμιση σοκολάτας στο πρωινό γεύμα)

-Η αληθινή αλληλεγγύη βιώνεται ανάμεσα σε μελλοθάνατους

-Το κόστος της διάσωσης των ανθρώπων με ψυχρούς οικονομίστικους υπολογισμούς. Οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για τη συγκάλυψη λαθών και παραλείψεων

- Οι άνθρωποι που χάνονται στα κύματα της θάλασσας...

- Αυτοί που διασώθηκαν δεν παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς βρίσκονται 《 σε άθλια ψυχολογική κατάσταση》

-《Μπείτε μέσα να πάμε στη δουλειά μας》

-《Μπείτε μέσα  να πάμε στη δουλειά μας》

-《Εσύ, δεν θα μπεις για να πας στη δουλειά σου;》...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου