Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

《ΜΠΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ》

Έχουμε δομήσει τη ζωή μας με τέτοιο τρόπο που οποιαδήποτε αναστολή και στιγμιαία διακοπή της οικονομικής δραστηριότητας φαντάζει σαν μια μεγάλη καταστροφή. Το διαπιστώνουν οι αεροπορικές εταιρείες όταν σε μέρες απεργιών φρακάρουν τα αεροδρόμια από επιβάτες που περιμένουν την πραγματοποίηση μιας πτήσης που έχει αναβληθεί. Παλιότερα είχα  ξαναγράψει για ακινητοποιημένο κομβόι με νταλίκες κατά την ωριαία στάση των βουλγάρων τελωνειακών στον Προμαχώνα.Ο χρόνος, πια, εκλαμβάνεται ως ποσοτικό μέγεθος που πρέπει να διευρύνει συνεχώς τα όρια του. Αυξάνοντας διαρκώς την ταχύτητα, προσπαθούμε να επιτύχουμε την μέγιστη απόδοση και την μεγαλύτερη οικονομική ωφέλεια. 
Στο πλοίο που έμελλε να γίνει παρανάλωμα-χτες στην τηλεόραση- ο ιδιοκτήτης των τριών βυτιοφόρων που μεταφέρουν λάδι, ακούει τα παράπονα και τις προειδοποιήσεις των οδηγών του για το πλοίο και την χαμηλή οροφή.Τους απαντά: "Μπείτε να πάμε στη δουλειά μας".
Η δουλειά μας , αν το καταλάβατε, είναι η επιτάχυνση της ζωής μας μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή.

1 σχόλιο:

  1. Τι να σχολιάσεις εδώ;..τέλεια διαγραμματική ανάλυση του χρόνου..μέσα στο συμπιεστικό του κουβούκλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή