Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΜΕΝΟΥΤΙΣΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑ-ΠΑΝ

Οι Μενουτίστας Ευρωπά-παν ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στο προσκλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.Τους βλέπουμε να κυματίζουν τις ελληνικές σημαίες μαζί με τις άλλες, τις αστεράτες της Ευρώπης.Όλα είναι ήρεμα μέχρι που κάποιοι αποφασίζουν να ανεβούν πιο ψηλά στο κοινοβούλιο. Μια διμοιρία των Ματ τους φράζει το δρόμο.Ακολουθεί πανδαιμόνιο! Βρισιές, σπρωξιές και το μανικιούρ μιας κυρίας σπάει. Απευθύνεται με οργισμένο ύφος στον επικεφαλής(sorry mister mpampiniotis για το λάθος) της διμοιρίας. Του ζητάει τα στοιχεία προκειμένου να υποβάλει μήνυση και να διεκδικήσει αποζημίωση για το σπασμένο νύχι. Παραδίπλα, ένας κύριος αποχωρεί από το πεδίο της μάχης, έχοντας έναν τεράστιο λεκέ στην μπλούζα του. Ο λεκές προήλθε κατά τη διάρκεια των αντεγκλήσεων και των αναταράξεων του κυπέλλου με το το φραπόγαλο. Τέλος, μια κυρία άρτι αφιχθείσα από το κομμωτήριο έχει στοχοποιήσει έναν άνδρα των Ματ που ανακάτεψε τα μαλλιά της. Η εν λόγω κυρία ωρύεται αναμαλλιασμένη!

Στο κάτω μέρος της πλατείας υπάρχει πάθος και παλμός. Προκειμένου η αστυνομία να έχει υπό τον έλεγχό της τους παρευρισκόμενους, χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα εναέρια μέσα που ψεκάζουν τους διαδηλωτές με μικρές ποσότητες χημικών. Οι διαδηλωτές αντιστέκονται και ανοίγουν τις ομπρέλες τους για να προστατευτούν. Οι Μενουτίστας Ευρωπά-παν εξαγριώνονται με αυτήν την αναίτια και, αψυχολόγητα, επιθετική στάση της αστυνομίας. Φωνάζουν συνθήματα όπως 《 Η τρομοκρατία δεν θα περάσει》 και 《Η Δημοκρατία θα θριαμβεύσει》!

Συλλήψεις και βασανιστήρια των διαδηλωτών δεν αναφέρθηκαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου