Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ

Ο φίλος μου σπούδαζε για χρόνια στην Γαλλία και είχε δημιουργήσει φιλίες εκεί. Ερχόμενος στην Ελλάδα, χρειάστηκε να επιστρέψει στην Γαλλία. Εκεί, τον φιλοξένησε ένας από τους παλιούς του φίλους .Στο σπίτι του έμεινε για έναν ολόκληρο μήνα. Αυτό που του προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι το τηλέφωνο του οικοδεσπότη χτύπησε μια και μοναδική  φορά!

Πιστεύω ότι οι ευρωπαίοι με εξαίρεση τους μεσογειακούς λαούς, βιώνουν μεγαλύτερη αποξένωση. Αντιστεκόμαστε στην αποξένωση όταν παθιαζόμαστε  μέσα από την Συζήτηση για την αναζήτηση της αλήθειας.Να θυμάστε: Ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ της ζωής χωράει πολλή κουβέντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου