Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΝΟΜΙΜΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ

Κάποιες σκέψεις πρόχειρα διατυπωμένες)
Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στους νομιμόφρονες και τους νομοταγείς.Οι νομιμόφρονες παρουσιάζουν μια αυστηρή προσήλωση στο γράμμα του Νόμου. Τους ενδιαφέρει να διεκπεραιώνουν το τυπικό μέρος που βασίζεται σε άνωθεν εντολές.Οι νομιμόφρονες λατρεύουν την ιεραρχία και εντυπωσιάζονται με όλους αυτούς που εξελίσσονται στην πυραμίδα αυτής της ιεραρχίας.
Οι νομοταγείς ενδιαφέρονται περισσότερο για το πνεύμα του Νόμου.Ό,τι προέρχεται από τις ανώτερες βαθμίδες της ιεραρχίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και το ορθό.Οι νομοταγείς αγαπούν την κουλτούρα διαλόγου, εμβαθύνουν και αναζητούν την ουσία κόντρα στο τυπολατρικό πνεύμα των νομιμοφρόνων.
Ερώτηση: Από ποιούς νομίζετε ότι έχουμε πήξει περισσότερο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου