Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομία της Κίνας, το Πεκίνο φοράει τα «γιορτινά του» έχοντας μια ατμόσφαιρα αποπνικτική. Οι Κινέζοι πολίτες διαμαρτύρονται αλλά το επίσημο κράτος καθησυχάζει ότι τα όργανα μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων δεν δείχνουν κάτι το ανησυχητικό.Όλα βαίνουν καλώς ακόμη κι αν τα όργανα μέτρησης εντοπίζουν επιλεκτικά τα χοντρά αιωρούμενα σωματίδια. Τα λεπτά αιωρούμενα σωματίδια που είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή, παραμένουν αόρατα και μη ανιχνεύσιμα! Το επίσημο κράτος προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Ζητάει από τον κόσμο να κάνει υπομονή μέχρι το 2016 που θα ασχοληθεί πιο σοβαρά με το πρόβλημα της δημόσιας υγείας! Προς το παρόν, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αύξηση των δισεκατομμυριούχων και στην εξάπλωση και κυριαρχία της κινεζικής οικονομίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα δακρυσμένα από την μόλυνση ματάκια, κοιτάζουν  με δέος το «κινεζικό θαύμα»…

Υ.Γ Τις επόμενες ημέρες στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο πλακόστρωτο της παραλίας. Ο συγκεντρωμένος κόσμος θα πάρει μια βαθιά ανάσα, θα φουσκώσει τα πνευμόνια του και θα φυσήξει δυνατά ώστε να εκδιώξει την αιθαλομίχλη από τα καυσαέρια και την καύση των ξύλων. Για όσους βρεθούν στην παραλία, θα υπάρχουν κι άλλα happenings. Η Θεσσαλονίκη θα "αδελφοποιηθεί" με το Πεκίνο. Επίσης, προβλέπονται μαγικο-θρησκευτικές τελετές, με τις οποίες θα αποτραπούν τα φαινόμενα της Θερμοκρασιακής Αναστροφής και της  Άπνοιας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου