Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ!

Μας αρέσει να βράζουμε στα τσιμέντα της πόλης. Σε συνθήκες καύσωνα, γινόμαστε βραστεροί και εύπεπτοι για τα στομάχια όλων αυτών που αναζητούν 《μια ανάσα δροσιάς》 εξω από την τσιμεντούπολη. Σχεδόν στα όρια τη παραβατικότητας, δεν υπακούμε στις εντολές και κυκλοφορούμε ασκόπως στο κέντρο της πόλης. Μας αρέσουν οι ίσκιοι των δέντρων που δροσίζουν και όχι τα ψυχρά ρεύματα των κλιματιστικών. Πίνουμε νερό για να ξεδιψάσουμε. Αν αγοράζουμε μικρά εμφιαλωμένα νερά είναι για να προσφέρουμε αφειδώς πλάνα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που έχουν ταυτίσει τέτοιες εικόνες με την μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας(στο ξεροβόρι και την παγωνιά δεν πίνουμε νερό και αφυδατώνουμε τον οργανισμό μας!). Ολόκληρες πόλεις μετατρέπονται σε πόλεις-φαντάσματα επειδή η τηλεόραση μας υποβάλλει σε κάτι τέτοιο. Κάποτε, δηλώναμε εξαπατημένοι από την παραδοχή και τη συνείδηση ότι είχαμε 《φάει αρκετό πρόλογο》. Σήμερα, αυτό έχει αντικατασταθεί από το 《φάγαμε αρκετή τηλεόραση》. 


Το σημείωμα αυτό, διαβάζεται μόνο από αυτούς που φοράνε ανοιχτόχρωμα ρούχα...

1 σχόλιο:

  1. Δεν αντέχω να μη γράψω ότι σήμερα, 10 Νοεμβρίου 2016..στο Ηράκλειο φοράω κι εγώ κοντομάνικα...κόκκινα..και μη χειρότερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή