Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΩΣ ΠΟΤΕ;

Έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται από τότε που εξαπλώθηκαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι και όλα κινούνται με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση. Οι ψηφοφόροι εκλέγουν αυτούς που γνωρίζουν μέσα από την τηλεόραση και οι επίδοξοι πολιτευτές προτιμούν τις τηλεοπτικές εμφανίσεις για να διαφημιστούν και να καταστούν αναγνωρίσιμοι στο εκλογικό σώμα.

Ωστόσο, οι υποψήφιοι που εκλέγονται έχουν να ξεπληρώσουν γραμμάτια. Οφείλουν τις δέουσες τιμές στους δημοσιογράφους που τους βοηθάνε να αναδειχθούν. Οι εκλεγμένοι παίρνουν σβάρνα τα. κανάλια για να δείξουν ότι δεν είναι αγνώμονες προς όλους αυτούς που τους βοηθάνε να πετύχουν τους φιλόδοξους στόχους τους. Μια έμπρακτη ευχαριστήρια απόδειξη είναι η παροχή ειδήσεων κατ' αποκλειστικότητα στους εκλεκτούς δημοσιογράφους τους.

Είναι πολύ βαρετό να βλέπουμε πολιτικούς να ξημεροβραδιάζονται στα τηλεοπτικά στούντιο και να κινούνται σε τηλεοπτικούς ρυθμούς. Ο φυσικός τους χώρος είναι το κοινοβούλιο και εκεί πρέπει να δίνουν τις μάχες της ουσίας και όχι των εντυπώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου