Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Τα τηλεοπτικά πλάνα ίπτανται αργά και νωχελικά πάνω από επώνυμα είδη των υλικών μαγειρικής που χρησιμοποιεί ο σεφ (ή αυτός που υποδύεται τον σεφ). Ο λογότυπος των υλικών θα πρέπει να εντυπωθεί στο μυαλό των τηεθεατών και εν δυνάμει καταναλωτών. Οι συνταγές που μας πλασάρουν κάθε φορά προκαθορίζονται από τις δυνάμεις της αγοράς. Ο σεφ προσαρμόζει τις συνταγές με βάση τους χορηγούς.της εκπομπής.Τα φαγητά, βεβαίως, παρασκευάζονται μέσα στον τηλεοπτικό χρόνο αλλά είναι μόνο το πρόσχημα. Στην πραγματικότητα, η σκέψη του καταναλωτή εθίζεται στη χρήση συγκεκριμένων υλικών για συγκεκριμένους σκοπούς.Ο βομβαρδισμός και η επανάληψη των επώνυμων υλικών παγιδεύει τον τηλεθεατή στην αίσθηση ότι τα φαγητά που παρασκευάζονται γίνονται ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΙΩΣ! Φανταστείτε, λοιπόν, την ενημέρωση που παρέχεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς σαν ένα πρόσχημα για να υπερασπίζονται τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου