Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Στην Βικιπαίδεια διαβάζουμε: 《 Σε κάθε επεισόδιο ο Σκούμπι και η παρέα του, αποτελούμενη από τον Φρέντι Τζόουνς, τη Δάφνη Μπλέικ, τη Βέλμα Ντίνκλι και τον Σάγκι Ρότζερς, ταξιδεύουν στον κόσμο. Κάθε μέρος που επισκέπτονται είναι στοιχειωμένο από ένα τέρας ή φάντασμα, πίσω από το οποίο κρύβεται πάντα κάποιος άνθρωπος》.

Βρίσκομαι στην Λίνδο της Ρόδου το καλοκαίρι του 1994.Οι τουρίστες προχωρούν σημειωτόν στα στενά σοκάκια. Είναι μεσημέρι και μπαίνω σ' ένα στενόχωρο μπαράκι για να πιω μια παγωμένη μπύρα. Το μπαράκι διαθέτει και οθόνη στην οποία προβάλλεται ένα επεισόδιο από τον Σκούμπι Ντου. Έξω από το μπαράκι περνούν δυο έφηβοι Άγγλοι που  αντιλαμβάνονται την προβολή και κάνουν σαν ξετρελαμένοι! Χωρίς δεύτερη σκέψη,  μπουκάρουν στο μαγαζί και καθονται μπροστά στην οθόνη. Παραγγέλνοντας ένα εμφιαλωμένο νερό σε πλαστικό μπουκάλι, κάθονται και παρακολουθούν σαν υπνωτισμένοι το Σκούμπι Ντου. Ίσως, εμπνεόμενοι από τον ήρωα τους, να προσπαθούσαν να ανακαλύψουν το φάντασμα ή το τέρας που κατοικούσε στο όμορφο τοπίο της Λίνδου.Για το ανθρώπινο πρόσωπο, οι έφηβοι θα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο να το ανακαλύψουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου