Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι ψυχικά διαταραγμένοι και εξωτερικεύουν τις ασυνάρτητες σκέψεις τους. Οι άνθρωποι που παραμιλάνε στο δρόμο,  είναι μια όλο και πιο συχνή εικόνα. Μ' αυτούς που φέρνω στο μυαλό, διακρίνω την εμμονή να επαναλαμβάνουν συνεχώς κάποιες λέξεις ή φράσεις. Για παράδειγμα, ένας νεαρός που ορισμένες φορές τον έχω δει να κρατάει τα πέδιλά του και να κυκλοφορεί ξυπόλητος(αρκετές φορές κρατάει στο χέρι του ένα κουτάκι αναψυκτικού) επαναλαμβάνει συνεχώς την λέξη 《πολλά》. Μια φορά ήμουν παρών όταν ρώτησε τους θαμώνες ενός καφέ εάν τα 130 χρόνια ζωής είναι πολλά. Ο κόσμος τού απάντησε και ο νεαρός αποχώρησε εμφανώς ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου.Μόλις προχτές, είδα έναν νέο άντρα να έχει κρεμασμένο ένα ταγάρι και να παραμιλάει στο δρόμο λέγοντας ,《 ξυπνήστε ρε, σας κοροϊδεύουν》! 

Οι στιγμές διαύγειας ενός ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου είναι απείρως πιο ενδιαφέρουσες από ενός ανθρώπου που θεωρούμε κανονικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου