Zηλεύω την πνευματική του εγρήγορση. Ξαγρυπνάει για όλους εμάς.Ζηλεύω το ερευνητικό του πάθος για τον εντοπισμό και την καταγραφή της πιο ασήμαντης λεπτομέρειας που ,όμως, είναι απαραίτητη για τη συναρμολόγηση των μερών σε όλο.Οι "χειροποίητες ιδέες", η εκπληκτική άνεση και ευχέρεια της γλώσσας είναι αξιοζήλευτα στοιχεία που σφραγίζουν την πνευματική πορεία του λογοτέχνη Πάνου Θεοδωρίδη.Ταπεινά, του αφιερώνω το παρόν ιστολόγιο ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, μια φίλη μου δασκάλα αναφέρθηκε σε ένα παλιότερο περιστατικό σε ταβέρνα της Μυτιλήνης. Την ώρα που έτρωγε και γλεντούσε ο κόσμος, μπήκε στο μαγαζί ο ταραγμένος οδηγός μιας μηχανής. Η μηχανή του έβγαζε καπνούς και κινδύνευε να αρπάξει φωτιά. Στην ταραχή της στιγμής, ο οδηγός μπήκε στο μαγαζί να ζητήσει βοήθεια. Την στιγμή που ο κόσμος κατάλαβε περί τίνος πρόκειται, άδειασε ακαριαία το μαγαζί. Αυτό συνέβη επειδή στο πάρκινγκ του μαγαζιού είχαν τα αυτοκίνητά τους και φοβήθηκαν μια πιθανή ανάφλεξή τους.

Το περιστατικό για το οποίο μιλάμε έχει διδακτική αξία. Την ώρα της έκτακτης ανάγκης μετράει περισσότερο η διαφύλαξη της προσωπικής περιουσίας από την άμεση βοήθεια προς αυτόν που έχει την ανάγκη. Στα δευτερόλεπτα που διαρκεί η λήψη της απόφασης, πολύς κόσμος θα αποφασίσει με γνώμονα την προάσπιση του ατομικού συμφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου